O bendu

katma2crno bela1000

Katma je nastala 2009. godine kao DIY hardkor pank bend čiji se stil formirao pod uticajem anarhopank, krast i krosover bendova, u tmurnoj atmosferi posleratnih društava bivše Jugoslavije i tajkunske tranzicije. Bend je svirao koncerte po eks-yu prostorima, Rumuniji i Grčkoj, a 2011. godine sa bendom The Truth odlazi na turneju po Nemačkoj, Poljskoj, Češkoj i Ukrajini (u kojoj svira neke od svojih najboljih koncerata). Katma krajem iste godine prestaje da svira, a da pre toga nikada nije objavila dobar snimak sa svim svojim pesmama. To je bio glavni razlog da se članovi benda ponovo privremeno okupe i 2015. konačno snime album koji je objavljen na ovom blogu.

U početku je bend imao šest članova: Vojkan (bubanj), Vlada (bas), Kobi (gitara), Banjac (gitara) i dva vokala, Milicu i Anu. Nedugo posle snimanja prvog demo snimka Milica napušta bend, a Vlada iz benda odlazi pred turneju 2011, kada Kobi prelazi na bas. U ponovnom okupljanju benda 2014, Miki dolazi na bubnjeve umesto Vojkana.

U toku svog rada bend je podržavao antifašističke inicijative i učestovovao na antifa koncertima, festivalima i kompilacijama.

Diskografija: 1. demo (2010) ; 2. demo (2011) ; album: Katma (2015).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s