O bendu

Bend Katma je nastao 2009. godine spojivši tada u sebi  želju za sviranjem brze muzike, orijentaciju ka samoorganizovanom i nezavisnom pristupu hardkor panku (DIY)  i političku samosvest o tranzicionom, tajkunsko-kapitalističkom  društvu u kome živimo, nastalom nakon raspada bivše Jugoslavije i besmislenih bratoubilačkih ratova na njenim prostorima.

U periodu između 2009. i 2011. svirali smo gde smo stigli i gde smo mogli, pored Srbije najviše po okruženju – Hrvatska, Slovenija, Rumunija, Grčka, a uspeli smo da organizujemo i jednu tronedeljnu istočnoevropsku turneju zajedno sa bendom The Truth, sa koje i dalje nosimo najlepša sećanja, pogotovo na koncerte u Ukrajini i sjajnu razmenu energije koju smo ostvarivali sa publikom. U tom periodu smo snimili dva demo snimka, nabrzaka i pomoću štapa i kanapa. Na početku su bend činili Vojkan, Anka, Vlada, Kobi, Milica i Banjac, no vremenom smo se osipali. Nakon 2011. bend odlazi u mirovanje i gasi se sve do 2014, kada se ponovo okupljamo u malo drugačijoj postavi, sa Mikijem na bubnjevima, a bez Vojkana, Vlade i Milice, želeći da sačuvamo od zaborava  pesme koje smo ranije svirali, a koje nikada nismo snimili kako treba.

U periodu leto/jesen 2015, nakon dosta odgađanja i razvlačenja konačno smo ušli u studio i snimili 11 pesama koje vam sada nudimo na slušanje. U njih smo uložili svu snagu i energiju koju smo imali i srećni  smo što smo konačno zaokružili jedan deo naših života.

Naš bend je uvek podržavao  anifašističke, samoorganizovane, solidarne i ka zajednici orijentisane inicijative.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s